0%

ÖTLET

Bár mára számos városi hátizsák- és táskamegoldás született, nem jelent még meg olyan komplex megoldás, mely kifejezetten a városi digitális nomádok napi igényeit tudja kielégíteni. Mi ezt tervezzük a DINO moduláris hátizsákcsalád kifejlesztésével.

Az elmúlt évtizedek egyre radikálisabb átalakulást eredményező és gyorsuló változásokat hozó trendje a digitalizáció, mely számtalan területen alakította át társadalmak, közösségek és emberek mindennapjait. 

A digitalizáció természetesen erőteljes változásokat eredményezett a gazdaságban, a munkában is: számtalan olyan, a digitalizáción alapuló szakma, munkakör jelent meg, melyek még a XX. század végén is teljesen ismeretlenek voltak. 

Ezzel együtt a munkavégzés hagyományos helye is megváltozott: a cégnél végzett munka helyét egyre több területen vette és veszi át a XXI. században az otthoni vagy bármely más kellemes (és internetlefedettséggel rendelkező) helyen végzett munka. Erre az egyébként is erősödő trendre tett rá még egy lapáttal a Covid-19 koronavírus járvány: a home office és a távmunka megszokott és a fejlett világban rohamosan terjedő foglalkoztatási formává vált.

A digitális nomádok életformája, hogy digitális munkaeszközeiket magukkal hordják: ki táblagépet, ki laptopot, ki mindkettőt, de emellett még számtalan egyéb digitális eszközt (pl. telefont, órát) is használunk, ami mind velünk van a nap jó részében. Ezek napközbeni biztonságáról, energiaellátásáról, tárolásáról is gondoskodnunk kell – a töltőkábelek, tokok is gyakran szükséges tartozékok. És a digitális eszközeink mellett persze még jó pár nélkülözhetetlen tárgyunk van, amit szintén magunkkal hurcolunk egész nap: a kulcsoktól az igazolványokig, a napszemüvegtől a maszkig és fertőtlenítőkendőkig.

Mindez nagyon komplex tárolási feladatot jelent: nem véletlen, hogy mára számos városi hátizsák- és táskamegoldás született, ugyanakkor nem jelent még meg olyan komplex megoldás, mely kifejezetten a városi digitális nomádok napi igényeit próbálja kielégíteni. 

Mi ezt tervezzük a jelenleg „DINO” munkanévre keresztelt moduláris hátizsákcsalád kifejlesztésével. Ötletünk leírását itt találod, a bemutatkozó videót pedig itt éred el.

Utoljára szerkesztve: 2020. október 6.

Kapcsolódó témák

Csak a lényeg

Utoljára megtekintett fogalmak